CANLI
DESTEK HATTI
0212287 11 11
0212111 66 69
Şubelerimiz

Şube: İstanbul

Tel: +90 212 265 00 09


Şube: Ankara

Tel: +90 212 265 00 09


Şube: İzmir

Tel: +90 212 265 00 09


Şube:  Edirne

Tel: +90 212 265 00 09


Konsolosluk

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği

Atatürk Bulvarı, No : 124,

Kavaklıdere / ANKARA

 

Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu

Ahmet Adnan Saygun Cad., No:44,

80600, 2. Levent / İSTANBUL

 

Bulgaristan Edirne Konsolosluğu

Talat Paşa Asfaltı, No: 31,

EDİRNE


Başvuru Bölgeleri

ANKARA: Tüm Türkiye

İSTANBUL: Tüm Türkiye

Örnek Vize Formları

Vize formları henüz eklenmedi...

Bulgaristan Oturum İzni

 

 


1 - Bulgaristan da 10 Kişi Çalıştıran İşverene Ticari Oturum İzni (D Vizesi):

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Bulgaristan daki şirketin faaliyet belgesi (Udostovorenie na aktualno sıstoyenie)
  • Vergi borcu bulunmadığına dair vergi dairesinden yazı (Lipsa na zadıljenie)
  • Bağlı olduğu vergi dairesinden finansal sonuçları ve ödenen vergileri gösteren beyanname (Finansov rezultat)
  • İşverenin 10 kişi olduğuna dair özet listesi
  • En az 10 sigortalı işçi listesi
  • Bulgaristan SSK sından 10 işçinin aylık hizmet dökümü
  • Herhangi bir Bulgar bankasından hesap bilgisi (Bakiyesi minimum 3000 Leva olmalı)
  • T.C Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)
  • Vukuatlı Nufus Kayıt Örneği (Nüfus müdürlüğünden)
  • Bulgaristan dan kira kontratı
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 

 


2 - Bulgaristan da Temsilcilik ten dolayı Oturum izni (D tipi vize):


  • Kişisel Bilgi Formu
  • Ticaret kaydı (Reşenie)
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı:35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Ticaret odasına kayıt sertifikası (Sertifikat)
  • Bulgaristan da herhangi bir bankada hesap açtırılmış olması ve bu hesabın bakiye beyannamesini gösteren bankadan alınmış yazı (minimum 3000 Leva yada 1500 Euro olmalı)
  • Kira kontratı
  • T.C Pasaportu (Geçerlilik sürsi en az 2 yıllık olacak)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Nüfus müdürlüğünden)
  • Bulstat Numarası yazısı
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 


3 - Öğrencilikten dolayı Bulgaristan oturum izni (D tipi vize)

 

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı:35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Okul kabul belgesi (Udostovorenie)
  • Bulgaristan da kalacağınız yurttan kabul belgesi (yurtta kalamayacaksanız kalacağınız evin kira kontratı)
  • Öğrenim görecek kişi 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan muvafakatname
  • Aile bireylerinden birinin yapacağı, çocuğun okuduğu süre boyunca bakım ve masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını belirten taahhütname (noter tasdikli)
  • T.C Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)
  • Vukuatlı Nufus Kayıt Örneği(Nüfus müdürlüğünden)
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 


4 - Evlilikten Dolayı Bulgaristan Oturum İzni (D tipi vize):

 

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Bulgaristan evlilik cüzdanı(Grajdanski brak)
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Format: 35x45mm) Biometrik Fotoğraf
  • Bulgar vatandaşı eşin yapacağı taahhütnameler<(a)Deklaratsiya1, b)Deklaratsiya2)
  • a) Türk eşin bakım ve masraflarını karşılayacağını ve oturacakları adresi beyan eden taahhütname
  • b) Evliliğin sahte olmadığını ve birlikte yaşadıklarını beyan eden her iki eş tarafından yapılacak taahhütname
  • Türk eş adına herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırılmalı (Hesapta minimum 3000 Leva ya da 1500€ bulunmalıdır.)
  • Bulgar vatandaşı olan eşin Bulgar pasaportunun ve Bulgar kimlik kartının (Liçna kart) fotokopisi
  • TC Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)
  • Vukuatlı Nufus Kayıt Örneği(Nüfus müdürlüğünden alınacak)
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 


5 - Babalıktan dolayı Bulgaristan oturum izni (D tipi vize):

 

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Bulgar vatandaşı çocuğun Bulgaristan Doğum Belgesi (Akt za rajdane)
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Babanın herhangi bir Bulgar bankasından hesap açtırmış olması (Hesapta 3000 Leva ya da 1500€ olmalıdır.)
  • Babanın, çocuğun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağına dair taahhütname(Bulgar Noterinden tasdikli)
  • Annenin,  babanın çocuğun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağını ve buna itirazı olmadığına dair taahhütname (Bulgar Noterinden tasdikli)
  • TC Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Nüfus müdürlüğünden alınacak)
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 


6 - Annelikten dolayı Bulgaristan oturum izni (D tipi vize):

 

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Bulgar vatandaşı çocuğun Bulgaristan doğum belgesi (Ak za rajdane)
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Nüfus müdürlüğünden alınacak)
  • Annenin herhangi bir Bulgaristan bankasından hesap açtırması gerekli (Hesapta minimum 3000 Leva ya da 1500€ olmalıdır)
  • Annenin çocuğunun kalacak yerini, bakım ve masraflarını karşılayacağına dair taahhütname deklaratsiya1 - deklaratsiya2
  • Babadan, annenin çocuğun bakım ve masraflarını karşılamasına itirazı olmadığına dair taahhütname
  • T.C Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 


7 - Emeklilere Bulgaristan da oturum izni (D tipi vize):

 

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Emekli olduğunuza dair belge (Belgede hangi tarihte, hangi tahsis numarasıyla ve ne kadar emekli maaşı bağlanmıştır yazmalı)
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Yukarıdaki evraklar valilik veya kaymakamlıktan Apostilli olarak Bulgaristan a gönderilecek. Bulgaristan da tercüme edilen evraklar Sofia da Dış İşleri Bakanlığı tarafından tasdiklendikten sonra Türkiye de vize başvuru işlemleri başlayabilir.
  • Kira kontratı ya da tanıdık tarafından hazırlanmış kalacak yeri olduğunu belirten taahhütname
  • Bulgaristan da herhangi bir bankada adınıza açılmış hesap. (Hesapta minimum 3000 Leva ya da 1500 € olmalıdır) Bankadan alınan yazıda hesabın emeklilik maaşını çekmek amaçlı açıldığı belirtilmeli.
  • T.C Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olmalı)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Nüfus müdürlüğünden alınacak)
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL


8 - 1978 ve Daha Eski Göçmenler için Bulgaristan oturum izni (D tipi vize):

 

  • Kişisel Bilgi Formu
  • Bulgaristan Adalet Bakanlığı ndan Bulgaristan vatandaşı olmadığınıza dair yazı
  • Apostilli Sabıka kaydı (Bulgaristan Dışişleri Bakanlığından tasdik ve tercüme edilmiş olmalıdır. Kurumumuz bu işlemi sizin adınıza yapabilmektedir.)
  • Arkası beyaz fon 2 adet biometrik fotoğraf (Formatı: 35x45mm) Bakınız: Biometrik Fotoğraf
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Nüfus Müdürlüğünden alınacak)
  • Bulgaristan dan doğum kağıdı (Akt za rajdane)
  • Daha önce bağlı olduğunuz belediyeden hangi anlaşmaya göre göç ettiğinize dair yazı
  • İsim denklik belgesi (Apostilli olacak)
  • Bulgaristan da herhangi bir bankadan adınıza hesap açılması (Hesapta en az 3000 Leva olmalı)
  • Bulgaristan da yapılmış kira kontratı
  • T.C Pasaportu (Geçerlilik süresi en az 2 yıllık olacak)
  • Seyahat-Sağlık Sigortası (istenilen vize süresini kapsayacak)

 

Not:

- Bulgaristan Konsolosluğu, Oturum Vizesi (D vizesi) işlemlerinizi minimum 30 iş gününde sonuçlandırmaktadır.

- Evraklarınız konsolosluğa orjinali ve "aslı gibidir" olmak üzere 2 nüsha şeklinde verilmektedir.

- Vize başvuru takip belgesinin eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından bizzat imzalanmış olması gerekmektedir.

- Yukarıdaki evrakları kargo veya şahsen bize ulaştırmanız halinde vize işlemleriniz en geç 1 gün sonra başlayacaktır.

- Evraklarınızın aslı olmalıdır.

- Vize D başvurusunda bulunduğunuz süreden 15 gün sonra, Bulgar yabancılar polisi kalacağınızı beyan ettiğiniz adreste oturup oturmadığınızı kontrole gelmektedir. Prosedürle ilgili bilgi almak için kurumumuza gelerek danışmanlık almaktan çekinmeyiniz.

 

Sorularınız için Müşteri Temsilcilerimizi aramaktan çekinmeyin. Telefon numarası: 0212 265 00 09

Müşteri temsilcilerimiz sizleri bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

 

Adres/Kargo Adresi: Vize Merkezi - Adnan Saygun cad. Körkadı sk. Turizm Sit. 6.Blk D:4 Ulus/Beşiktaş-İSTANBUL

 

 

Etiketler: bulgaristan oturum izni, bulgaristan oturum izni vizesi, bulgaristan oturum vize başvurusu, bulgaristan oturum vize için gerekli belgeler


Vize Çıkış Süresi : 30 gün


Önemli Not :

Oturum (Liçna kart ) olan kişiler , oturumun süresinin bitimine 14 gün kala oturumu yenilemek için başvurması gerekmektedir . Oturum süresi 14 günden az olan ya da oturum süresini  uzatmak için başvurusunu geciktiren kişilere günlük 50 euro ceza uygulanmaktadır. Cezaya  tabi tutulmuş kişiler , oturum (liçna kartı) süresini 1 yıl değil , sadece 6 aylık süreyle  uzatabilmektedirler.

ÜLKELER